Sok od mente, temelj za osvježavajuća pića, u indijskoj kuhinji je poznat kao Pudina. Sok je sličan onom od limete sa notama mente. Ovo zeleno piće može biti začinjeno karijem, biberom, kuminom i drugim začinima. Pudinu možete piti toplu ili hladnu, a mnogi vjeruju da umiruje želudac i djeluje kao osvježivač daha.
Da biste ju napravili, najprije odvojite listove od stabljiki mente, jer stabljike čine da čaj postane crn.
Izdrobite listove mente, stavite u šerpu, pa dodajte limunadu, mineralnu vodu, šećer, anis u prahu i cimet.
Ostavite listove da u ovoj marinadi odstoje 2 sata.
Stavite šerpu na vatru da proključa tečnost.
Ostavite da ključa 3 minute, pa skinite s vatre.
Ostavite 15 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi, pa procijedite tečnost.
Možete ju poslužiti toplu ili hladnu s ledom, sa listovima mente ili kriškama limuna.
Na 250 gr mente koristite 250 ml limunade, 1 l mineralne vode, 250 gr šećera i 1 kašikicu anisa.