Sorbeti su jednostavna kombinacija svježeg voća ili voćnog soka sa šećerom.

Oko 2 kilograma voća je najidealnija količina koja će rezultirati jednom litrom sorbeta.

Izrežite voće na kockice, zgnječite ili izmiksajte u kašu, pa dodajte malo šećera kako biste dobili sorbet bazu.

Najlakši način da dodate šećer je da napravite jednostavni sirup od šećera.

Stavite a krčka jednaka količina šećera i vode sve dok se šećer ne istopi, pa ostavite da se ohladi.

Većina ljetnih plodova je dovoljno slatka da je skoro pa nepotrebno dodavati šećer..

Ono što trebate imati na umu je da smrzavanje „otupljuje“ slatki okus, pa je bolje napraviti slađu bazu prije zamrzavanja.

Šećer igra važniju ulogu od samog zaslađivanja, pa je ključan za teksturu sorbeta.

Da biste ga napravili potrebno vam je na 1 kg voća 250 gr šećera, voda i limunov sok.

Stavite najmanje 24 h u zamrzivač da se zamrzne.