Kako napraviti sos od peršuna

Iako se najčešće koristi kao dekorativno sredstvo za jela, peršun je odličan sastojak za sos koji možete poslužiti uz ribu.

Istopite maslac u tavi, dodajte brašno i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

Ohladite smjesu, pa dodajte pavlaku, žumanjak, limunov sok i isjeckani peršun.

Izmiješajte sastojke, vratite na vatru i zagrijte smjesu, pazeći da ne proključa.

Pripremljeni sos servirajte uz ribu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*