Jedna od glavnih tajni dobre pizze je sos, pa vam u nastavku nudimo savjete kako da napravite najbolji pizza sos u vašoj kuhinji.
U jednu šerpu stavite oko 60 ml maslinovog ulja i kuhajte na umjerenoj temperaturi.
Kada ulje počne da ključa dodajte 2 sitno isjeckana češnja bijelog luka.
Smanjite temperaturu i ostavite da krčka 2-3 minute.
Nakon toga dodajte 400 gr zgnječenog paradajza, 150 ml paradajz sosa, 1 kašikicu soli i nekoliko listova bosiljka.
Povećajte temperaturu kako bi smjesa mogla da ključa.
Nakon što smjesa proključa, ponovo smanjite temperaturu, poklopite šerpu i ostavite da krčka oko jedan sat, miješajući povremeno kašikom.
U ovaj sos možete dodati i druge začine po želji, zavinso od toga šta preferirate.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!