Kako napraviti sos za riblji tacos

Riblji tacos je meksičko jelo, brzo i jednostavno za pripremu. Najčešće se prave sa blagom, bijelom ribom, a sos od jogurta, limuna i limete daje joj poseban okus.

Pomiješajte 1.5 kašikicu iscijeđenog soka limuna i limete sa jednom čašom jogurta.

Dodajte 1/2 kašikice kumina, malo soli, 70 gr korijandera i 1 isjeckanu feferonu, pa dobro izmiksajte.

Poklopite posudu i stavite u frižider.

Topao riblji tacos prelijte pripremljenim sosom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*