Kako napraviti sos za ribu

Bez obzira na to da li živite u primorju ili ne, obroku od morskih plodova sigurno ćete se obradovati. Uvijek se preporučuje svježa riba, čiji ključni element je i sos, koji će upotpuniti jelo. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako da napravite najpopularniji sos za ribu, a riječ je o tartar sosu.

Ovaj sos je odličan dodatak mnogim vrstama ribe.

Počnite sa jednostavnom bazom, pa po ličnim željama i ukusu dodajite druge sastojke.

Stavite u jednu posudu 250 ml majoneze, što je baza za sve vrste tartar sosova koji se prave.

Možete koristiti i light majonezu, ali najčešće se koristi obična, kako bi bio postignut najbolji okus.

Dodajte 55 gr mješavine sitno isjeckanih kiselih krastavaca, paprike, luka i sirćeta, te 2 kašike vlasca, ½ kašikice sušenog estragona i jednu kašikicu limunovog soka.

Sve sastojke izmiješajte i stavite sos u frižider da se ohladi, jer se poslužuje hladan.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*