Bez obzira na to da li živite u primorju ili ne, obroku od morskih plodova sigurno ćete se obradovati. Uvijek se preporučuje svježa riba, čiji ključni element je i sos, koji će upotpuniti jelo. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako da napravite najpopularniji sos za ribu, a riječ je o tartar sosu.
Ovaj sos je odličan dodatak mnogim vrstama ribe.
Počnite sa jednostavnom bazom, pa po ličnim željama i ukusu dodajite druge sastojke.
Stavite u jednu posudu 250 ml majoneze, što je baza za sve vrste tartar sosova koji se prave.
Možete koristiti i light majonezu, ali najčešće se koristi obična, kako bi bio postignut najbolji okus.
Dodajte 55 gr mješavine sitno isjeckanih kiselih krastavaca, paprike, luka i sirćeta, te 2 kašike vlasca, ½ kašikice sušenog estragona i jednu kašikicu limunovog soka.
Sve sastojke izmiješajte i stavite sos u frižider da se ohladi, jer se poslužuje hladan.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!