Osim što sadrži veliku količinu vitamina C i K, brokula je dobar izvor vitamina B i A, kalija, željeza i posebnih spojeva koji mogu pomoći u sprječavanju raka. Iako brokulu možete jesti sirovu, skuhanu na pari ili kao sastojak variva, ova vrsta povrća je odlična i kada se konzumira kao supa koja je jednostavna za napraviti, ukusna, ali i bogata korisnim nutrijentima.

Ako koristite svježu brokulu, operite je, odstranite suvišne listove i odsijecite cvjetove.

Nožem odstranite čvrsti, vanjski dio stabljike, pa stabljiku isijecite na više manjih dijelova.

Ako ćete ipak koristiti smrznutu brokulu, otkravite je, iscijedite na ručnik, kako biste odstranili suvišnu vlagu.

Kuhajte brokulu na pari dok ne omekša, a zatim je stavite u blender i miksajte dok se ne pretvori u glatku smjesu.

Izmiksanu brokulu stavite u šerpu, dodajte ½ l pileće supe, pavlaku, sol i biber.

Sve promiješajte, zagrijte supu na laganoj vatri, pa poslužite.