Kako napraviti supu od brokule

Osim što sadrži veliku količinu vitamina C i K, brokula je dobar izvor vitamina B i A, kalija, željeza i posebnih spojeva koji mogu pomoći u sprječavanju raka. Iako brokulu možete jesti sirovu, skuhanu na pari ili kao sastojak variva, ova vrsta povrća je odlična i kada se konzumira kao supa koja je jednostavna za napraviti, ukusna, ali i bogata korisnim nutrijentima.

Ako koristite svježu brokulu, operite je, odstranite suvišne listove i odsijecite cvjetove.

Nožem odstranite čvrsti, vanjski dio stabljike, pa stabljiku isijecite na više manjih dijelova.

Ako ćete ipak koristiti smrznutu brokulu, otkravite je, iscijedite na ručnik, kako biste odstranili suvišnu vlagu.

Kuhajte brokulu na pari dok ne omekša, a zatim je stavite u blender i miksajte dok se ne pretvori u glatku smjesu.

Izmiksanu brokulu stavite u šerpu, dodajte ½ l pileće supe, pavlaku, sol i biber.

Sve promiješajte, zagrijte supu na laganoj vatri, pa poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*