Kako napraviti tijesto za špagete

Iako pri kuhanju vjerovatno najčešće koristite sušenu tjesteninu, odnosno špagete, u vašoj kuhinji možete vrlo lahko napraviti ovo jelo od svježeg tijesta, čija tekstura je blaža i mekša.

Stavite 3.5 šolje brašna u zdjelu, pa na sredini napravite udubljenje.

Stavite 3 jaja u udubljenje, dodajte 1 kašikicu maslinovog ulja i viljuškom kružno mutite jaja, pri čemu će i brašno postepeno postajati dio smjese.

Kada se jaja i brašno u potpunosti sjedine, rukom nastavite mijesiti tijesto formirajući lopticu.

Prebacite tijesto na kuhinjski pult prethodno posut sa 2 kašike brašna i mijesite nekoliko minuta dok ne postane elastično.

Razvijte tanju jufku, pa je uzduž napola presavijte nekoliko puta.

Odrežite zaobljene, suvišne dijelove presavijenog tijesta, kako bi obje uzdužne strane bile ravne.

Oštrim nožem napravite rezove po dužini, kako biste dobili špagete.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*