Iako pri kuhanju vjerovatno najčešće koristite sušenu tjesteninu, odnosno špagete, u vašoj kuhinji možete vrlo lahko napraviti ovo jelo od svježeg tijesta, čija tekstura je blaža i mekša.

Stavite 3.5 šolje brašna u zdjelu, pa na sredini napravite udubljenje.

Stavite 3 jaja u udubljenje, dodajte 1 kašikicu maslinovog ulja i viljuškom kružno mutite jaja, pri čemu će i brašno postepeno postajati dio smjese.

Kada se jaja i brašno u potpunosti sjedine, rukom nastavite mijesiti tijesto formirajući lopticu.

Prebacite tijesto na kuhinjski pult prethodno posut sa 2 kašike brašna i mijesite nekoliko minuta dok ne postane elastično.

Razvijte tanju jufku, pa je uzduž napola presavijte nekoliko puta.

Odrežite zaobljene, suvišne dijelove presavijenog tijesta, kako bi obje uzdužne strane bile ravne.

Oštrim nožem napravite rezove po dužini, kako biste dobili špagete.