Kako napraviti uskrsna čokoladna jaja

Bliži se Uskrs, pa ne bi bilo loše da ove godine pokušate sami napraviti jaja od čokolade po vašem izboru. Pratite savjete u nastavku i saznajte kako.

Jaje-kalup premažite uljem, pa ulijte prethodno istopljenu čokoladu u kalup, otprilike, po 1.5 kašiku na pola većeg jajeta ili 2 kašikice za manje jaje.

Brzim djelovanjem kašikom razmažite čokoladu po unutrašnjosti obje polovine kalupa.

Preklopite polovine kalupa jednu prego druge, kako bi se spojile i formiralo jaje, a zatim protresite jaje.

Ostavite da odstoji 5 minuta, pa stavite u frižider 5-10 minuta da se ohladi.

Pažljivo skinite jednu polovinu kalupa, a zatim i drugu, kako biste dobili cijelo, čokoladno jaje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*