Kako napraviti vanilin šećer

Vanilin šećer daje odličnu aromu različitim desertima, a na vrlo jednostavan način možete ga napraviti i u vašoj kuhinji.

Sve što trebate uraditi je da mahunu (štapić) vanilije vrhom noža razdvojite po dužini, isjećete na dijelove veličine 5 cm, sameljete u blenderu sa 250 gr šećera, pa prosijete.

Šećer stavite u jednu od kuhinjskih posuda, čvrsto zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi.

Koristite ga kao zaslađivač ili dodatak desertima, za posipanje i dekorisanje kolačića.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*