Čak i ako uživate u jelima od mesa, ne bi bilo loše da ponekad vaš želudac iznenadite i zdravijom varijantom kao što je vegetarijanska pizza, a u nastavku saznajte kako da ju i napravite.

Da biste napravili ovu vrstu pizze potrebni su vam pinjoli, patlidžan, paradajz, bijeli luk, crvena paprika, bosiljak, sol, biber, tofu i maslinovo ulje

Pinjole (85 gr) pržite u tavi, uz povremeno miješanje, dok ne dobiju smeđkastu boju.

Tijesto za pizzu stavite na pleh omjera 30 cm.

U procesoru za hranu izmiksajte zajedno bijeli luk, crvenu papriku, jednu kašiku bosiljka, 2.5 kašike pinjola, sol i biber po želji, a zatim dodajte tofu i jednu kašiku maslinovog ulja i nastavite miksanje dok ne dobijete glatku smjesu.

Jedan patlidžan izrežite na kriške, posolite i ostavite da malo odstoji, a zatim ga propržite 5-6 minuta na maslinovom ulju.

U posebnu posudu stavite izrezani paradajz i pospite jednom kašikicom maslinovog ulja.

Tijesto za pizzu ujednačeno premažite tofu sosom, pa na tijesto stavite patlidžan, paradajz i preostale pinjole.

Pecite pizzu 10 minuta na 250 °C, a zatim poslužite.