Uz nekoliko vrsta različitog voća možete napraviti neobične ražnjiće koji mogu biti prava atrakcija naza švedski sto.
Izrežite, npr. lubenicu, dinju i ananas na kocke, a jagode uzdužno prepolovite.
Redajte naizmjenično različite vrste izrezanog voća na štapićee, ostavljajući malo prostora pri krajevima štapićaa.
Poredajte štapiće s voćem na tacnu sa posluživanje, a na sredinu tacne možete staviti malo voćnog jogurta koji može poslužiti kao umak, ali i dekoracija.
Voćni ražnjići s roštilja
Voćne ražnjiće možete pripremiti i na roštilju. Prije nego poredate komade voća, drvene štapiće potopite u vodu 30 minuta, a ako koristite metalne, samo ih dobro isperite prije upotrebe.
Nektarine, šljive i marelice izrežite na pola, pa ih naizmjenično stavljajte na štapiće.
Ravni dio voća na štapićima pospite šećerom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
Pecite na umjerenoj temperaturi na roštilju, dom se šećer ne karamelizira.