Kako napraviti voćni umak

Poslužite ananas ili sočne jagode sa ukusnim umakom, odnosno kremastim jogurtom, kako biste dobili osvježavajući ljetni desert. Ova vrsta jogurta može istovremeno biti ukusna, niskokalorična, bogata proteinima, vitaminima , ali i mineralom kalcijem.

S obzirom na to da je voće prirodno slatko, počnite sa običnim jogurtom, kako biste ograničili unos šećera.

Ako želite gušći umak, uzmite grčki jogurt, a za kremastu bazu pomiješajte jogurt sa manje zaslađenim šlagom, tučenim vrhnjem ili ricotta i mascarpone sirom.

Kada dobijete kremastu bazu, možete dodavati sastojke sa aromama koje želite.

Umiješajte u jogusrt med i cimet, sok limete ili mrvice krekera.

Slatki kakao prah, kokos ili kašikica kikiriki maslaca umacima daju veličanstven okus, također.

Naravno, komadiće različitog voća sa kremastom bazom, također možete pomiješati i poslužiti.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*