Poslužite ananas ili sočne jagode sa ukusnim umakom, odnosno kremastim jogurtom, kako biste dobili osvježavajući ljetni desert. Ova vrsta jogurta može istovremeno biti ukusna, niskokalorična, bogata proteinima, vitaminima , ali i mineralom kalcijem.

S obzirom na to da je voće prirodno slatko, počnite sa običnim jogurtom, kako biste ograničili unos šećera.

Ako želite gušći umak, uzmite grčki jogurt, a za kremastu bazu pomiješajte jogurt sa manje zaslađenim šlagom, tučenim vrhnjem ili ricotta i mascarpone sirom.

Kada dobijete kremastu bazu, možete dodavati sastojke sa aromama koje želite.

Umiješajte u jogusrt med i cimet, sok limete ili mrvice krekera.

Slatki kakao prah, kokos ili kašikica kikiriki maslaca umacima daju veličanstven okus, također.

Naravno, komadiće različitog voća sa kremastom bazom, također možete pomiješati i poslužiti.