Kako narezano voće duže održati svježim

Voće bi trebalo biti sastavni dio vaše svakodnevne ishrane, jer sadrži esencijalne nutrijente kao što su vitamin C, kalij, vlakana i folnu kiselinu. Svi navedeni nutrijenti od vitalnog su značaja za održavanje vašeg cjelokupnog zdravlja, što podrazumijeva i smanjenje rizika od nekih hroničnih bolesti. Nedostatak voća je taj što, kada se izreže, brzo počinje da gubi svoju svježinu i zbog izlaganja kisiku postaje smeđkasto. U nastavku saznajte kako da to spriječite i održite narezano voće duže svježim.

Stavite jednu kašiku limunovog soka i jednu čašu vode u posudu, a zatim dodajte i narezano voće.

Čuvajte voće potpuno potopljeno u toj tečnosti 4-5 minuta.

Procijedite tečnost, pa voće stavite u plastičnu vrećicu.

Čvrsto ju zatvorite, ostavljajući što manje zraka u njoj.

Ostavite vrećicu s voćem u frižider, gdje može ostati svježe do tri dana.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*