Kako očistiti i skuhati cveklu

Cvekla je povrtna biljka, veoma bogata korisnim nutrijentima, a u nastavku saznajte na koji način je očistiti i skuhati, a da pri tom ne izgubi svoju finu, ljubičasto-crvenu boju.

Stavite cveklu na dasku za rezanje, pa nožem odsijecite listove, ostavljajući stabljiku 2-3 cm dužine kako bi se spriječio gubitak boje cvekle pri kuhanju.

Operite je pod tekućom vodom i papirnim ubrusom nježno skinite nečistoću.

Stavite cveklu u šerpu s vodom i kuhajte dok ne omekša.

Nakon što se skuha, cveklu ocijedite, isperite hladnom vodom i prstima skinite kožicu.

Pri skidanju kožice stavite rukavice, kako biste spriječili stvaranje mrlji na rukama.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*