Pileća jetrica je puna proteina i odličan je izvor vitamina A i B-12, riboflavina, folne kiseline i željeza, što je razlog zašto mnogi roditelji forsiraju djecu da jedu ovu namirnicu. Iako ona osim spomenutih korisnih nutrijenata sadrži i visok nivo holesterola, konzumiranje te namirnice u odgovarajućim količinama neće vam naškoditi, pa u nastavku saznajte kako da očistite i skuhate pileću jetricu.

Pod hladnom, tekućom vodom operite jetricu.

Oštrim nožem odrežite tkivo i ostranite ostale bijele tragove, kao i krvne žile.

Ponovo dobro isperite jetricu, a zatim ju umotajte u papirni ubrus.

U šerpu stavite malo malsaca i maslinovog ulja, a zatim dodajte 3 isjeckana češnja bijelog luka.

Na laganoj temperaturi dinstajte 5-6 minuta, a zatim dodajte jetricu, sol i biber.

U međuvremenu stavite pola šolje vode u posudu i dodajte pola pileće kocke za supu, pa ostavite da prokuha.

Nakon 5 minuta kuhanja jetrice, dodajte tečnost pola čaše skuhane tečnosti kuhajte dok jelo dok ne ispari tečnost.

Pileću jetricu možete poslužiti uz priloge po vašoj želji.