Pileća jetrica je puna proteina i odličan je izvor vitamina A i B-12, riboflavina, folne kiseline i željeza, što je razlog zašto mnogi roditelji forsiraju djecu da jedu ovu namirnicu. Iako ona osim spomenutih korisnih nutrijenata sadrži i visok nivo holesterola, konzumiranje te namirnice u odgovarajućim količinama neće vam naškoditi, pa u nastavku saznajte kako da očistite i skuhate pileću jetricu.
Pod hladnom, tekućom vodom operite jetricu.
Oštrim nožem odrežite tkivo i ostranite ostale bijele tragove, kao i krvne žile.
Ponovo dobro isperite jetricu, a zatim ju umotajte u papirni ubrus.
U šerpu stavite malo malsaca i maslinovog ulja, a zatim dodajte 3 isjeckana češnja bijelog luka.
Na laganoj temperaturi dinstajte 5-6 minuta, a zatim dodajte jetricu, sol i biber.
U međuvremenu stavite pola šolje vode u posudu i dodajte pola pileće kocke za supu, pa ostavite da prokuha.
Nakon 5 minuta kuhanja jetrice, dodajte tečnost pola čaše skuhane tečnosti kuhajte dok jelo dok ne ispari tečnost.
Pileću jetricu možete poslužiti uz priloge po vašoj želji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!