Kako odmrznuti jagode

Jagode su veoma prilagodljive, pa nije teško razumjeti zašto ih mnoge domaćice zamrzavaju i čuvaju kako bi tokom cijele godine pripremale specijalitete od ovog voća. One ne mogu dugo trajati u frižideru, ali u zamrzivaču da, čak i do tri godine. Postoji nekoliko načina da odmrznete jagode, zavisno od toga koliko brzo su vam potrebne.

– Stavite smrznute jagode u posudu sa hladnom vodom i za desetak minuta bi trebale biti odmrznute.

– Još jedna od metoda je da jedan sloj smrznutih jagoda stavite na tanjir i ostavite na sobnoj temperaturi, što može potrajati nekoliko sati, ovisno o temperaturi. Izbjegavajte ispod jagoda stavljati papirne ubruse, jer će apsorbirati sokove.

– Tanjir sa smrznutim jagodama stavite u mikrovalnu peć, a nakon svake minute provjeravajte u kojoj fazi su jagode, dok se potpuno ne odmrznu.

– Posudu sa smrznutim jagodama stavite u frižider. Za ½ kg jagoda potrebno je oko 6 sati da se otope.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*