Kako oguliti paprike

Paprike se mogu pripremiti na različite načine i prilagoditi raznovrsnim namirnicama. Pojedini recepti zahtijevaju da se prije daljnje pripreme paprike prvo ogule, pa u nastavku saznajte i kako.

Najprije zagrijte rernu na 250 °C i stavite paprike direktno na žicu.

Zadržite ih oko 10 minuta, okrečući ih i na drugu stranu ukoliko bude potrebno.

Izvadite paprike iz rerne, stavite u pleh i prekrijte vlažnom krpom.

Kada se paprike ohlade, prstima ih ogulite, sa rukavicama na rukama.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*