Kako omekšati domaće kekse nakon što prenoće

Svježi i topli kolačići ili keksi iz rerne uvijek su ukusni i mekani. Međutim, nakon što prenoće, njihova tekstura postane tvrda. Da ih ne biste odmah bacili, pokušajte jednostavnom metodom da ih omekšate.

Stavite ih u plastičnu posudu, pa na njih poredajte nekoliko kriški svježeg i mekanog hljeba.

Zatvorite čvrsto posudu, pa ostavite da kolačići odstoje nekoliko sati.

S obzirom na to da kolačići apsorbuju vlažnost hljeba, trebali bi biti mekani nakon što ih izvadite iz posude.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*