Kako omekšati goveđu jetru prije kuhanja

Ako želite sebi obezbijediti više željeza i vitamina B, pokušajte jesti više goveđe jetre. S obzirom da ova jetra može biti prilično teška i tvrda, najbolje je da je prije kuhanja omekšate, a u nastavku saznajte i kako.

Stavite jetru u ravnu posudu, dovoljno veliku da položite cijeli komad goveđe jetre.

U posudu dodajte mlijeko, pazeći da jetra bude potpuno potopljena.

Prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižider.

Nakon što jetra u frižideru odstoji 2 h, izvadite posudu.

Isperite jetru mlakom vodom, papirnim ubrusom posušite i dalje pripremajte po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*