Kako omekšati grožđice

Ako su grožđice dugo stajale u vašoj ostavi i postale tvrde, možete ih vrlo lahko osvježiti i omekšati.

Stavite grožđice u šerpu, prelijte ih hladnom vodom i prokuhajte.

Nakon što voda proključa, skinite šerpu s vatre, ostavite grožđice 5 minuta da odstoje u toj vodi, pa ih ocijedite.

Na ovaj način će grožđice postati mekše i svježije.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*