Kako osušiti chilli paprike

Suhe ljute papričice možete koristiti tokom cijele godine i dodatno obogatiti okus vašim omiljenim jelima. Uz nekoliko kuhinjskih rekvizita osušite ih u vašem domu.

Prerežite papričice na pola.

Po želji izvadite sjemenke, a repove također po želji zadržite ili odsijecite.

Poredajte papričice na žicu ili pleh.

Položite ih tako da je unutrašnjost paprika okrenuta prema dnu pleha.

Stavite u rernu na 60 °C i ostavite da prenoće.

Kada se osuše i potpuno ohlade zatvorite ih čvrsto u plastične kutije ili vrećice, gdje mogu stajati do osam mjeseci.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*