Kako otkloniti miris kuhanog kupusa iz kuhinje

Iako je skuhani kupus veoma zdrav i ukusan, njegov miris u kuhinji i nije baš prijatan, pa mnoge domaćice ne znaju kako nakon pripreme ove namirnice otkloniti tu neugodnost.

Vrlo je jednostavno, što kraće kuhate kupus, njegov miris je blaži, ali osim ovog, postoji još nekoliko trikova koji bi mogli biti od pomoći.

Umotajte komadiće hljeba u gazu i stavite ih u vodu u kojoj se kuha kupus. Hljeb će pomoći da se apsorbuje dio vode, te na taj način ublaži jaki miris kupusa.

Stavljenjem cijelog oraha sa ljuskom u vodu, također ćete doprinijeti ublažavanju mirisa kupusa.

Stavite oko 70 ml octa u posebnu šerpu i prokuhajte. Kako ocat bude kuhao, njegova para će otkloniti neugodni miris kupusa.

Posude u kojima ste kuhali kupus, kao i pribor koji ste upotrijebili, odmah nakon kuhanja istrljajte octom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*