Kako pirjati meso

Pirjanje je proces koji podrazumijeva sporije kuhanje na umjerenoj temperaturi. Ovaj metod je najprikladniji za kuhanje manje mehkih vrsta mesa kao što su govedina i janjetina.

Da biste započeli ovaj proces, najprije u tavi zagrijte malo ulja.

Manjom količinom brašna pospite mesni odrezak koji ćete pirjati.

Stavite u tavu sa zagrijanim uljem.

Dodajte oko pola čaše vode ili drugu vrstu tečnosti po želji.

Ostavite da meso krčka u tavi, na umjerenoj temeperaturi.

Vrijeme pirjanja ovisi o tome koliko je debeo komad mesa kojeg kuhate.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*