Kako pohovati pileće batake

Pohovani pileći bataci, pečeni u rerni, jednostavno su i ukusno jelo kojim možete počastiti vašu porodicu i prijatelje.

U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješajte crveni luk u prahu, začinsko bilje i prezlu.

U posebnoj posudi umutite bjelance sa malo mlijeka.

Oprane i posušene batake potopite u bjelance, protresite nekoliko puta kako bi se odstranila suvišna količina smjese, pa ih uvaljajte u prezlu.

U pleh premazan uljem poredajte batake i pecite 45 minuta na 250 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*