Kako pohovati riblje filete

Uz prilog od povrća, pohovana riba je odličan dodatak vašoj trpezi.

Za pohovanje se preporučuje bijela riba, zatim brašno, prezla, parmezan, jaja i voda.

Potrebno je pripremiti tri posude.

U jednu posudu stavite prezlu i začine po želji, u drugu brašno, a u trećoj umutite jaje sa malo vode.

Uvaljajte riblji file u brašno, zatim potopite u jaje, pa u prezlu.

Osim u jaja, ribu možete potopiti i u majonezu ili tartar sos, pa uvaljati u prezlu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*