Kako pohovati ribu

Kada god ste u prilici, koristite svježu ribu pri kuhanju, koju vrlo jednostavno možete i pohovati.

Operite riblje filete i posušite kuhinjskim ubrusom.

Pripremite tri posude, u jednu stavite brašno, u drugu dvoje jaja umućenih sa malo vode, a u treću prezlu sa začinima.

Uvaljajte filete u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu.

Pecite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno smeđu boju s obje strane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*