Kako pohovati ribu

Da biste brzo i lahko pohovali ribu, slijedite kratke i lahke savjete koji će vam pomoći pri pripremi ovog jela.

Pripremite jaje, kukuruzno brašno i suho vino.

Razdvojite bjelanjak od žumanjka, pa bjelanjak pomiješajte sa kukuruznim brašnom i manjom količinom suhog vina.

Očišćenu ribu uvaljajte u ovu smjesu, pazeći da se ujednačeno zalijepi na sve dijelove.

Ovako pripremljenu ribu pecite u tavi na zagrijanom ulju, dok ne dobije smeđkasto-žutu boju s obje strane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*