Kako prepoznati pokvareni losos

Prije konzumiranja konzerviranog lososa veoma je važno provjeriti njegovo stanje, kako biste bili sigurni da nije pokvaren. Iako je mala mogućnost da se u trgovinama prodaje pokvarena konzervirana riba, važno je znati znakove koji ukazuju na njeno loše stanje, kako biste spriječili negativno djelovanje na vaše zdravlje.

Svako ispupčenje, curenje ili udubljenje na konzervi lososa znak je da je losos pokvaren.

Ako otvorite konzervu lososa i osjetite bilo kakav čudan miris, nemojte jesti tu namirnicu.

Također, ako primijetite mliječnu tekućinu oko ribe, najbolje bi bilo da bacite konzervu i njen sadržaj.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*