Kako pripremiti domaće sjemenke suncokreta

Šačica sjemenki je nutritivni paket prepun proteina, vitamina E, selena, vlakana i nezasićenih masti. Ove nutrijente ćete sebi obezbijediti ako sjemenke stavite u salatu, pomiješate sa suhim voćem, orasima ili ih jednostavno ispržite u vašoj kuhinji i pojedete same.

Stavite sjemenke suncokreta sa ili bez ljuske u jednu posudu, pa ju napunite vodom.

Posolite vodu sa sjemenkama i ostavite da prenoći.

Ujutru procijedite sjemenke, stavite ih na papirni ubrus da se osuše, a zatim u pleh za pečenje.

U zagrijanu rernu na 170 °C stavite pleh sa sjemenkama i zadržite oko 30 minuta.

Miješajte ih povremeno kako ne bi izgorjele.

Kada ih izvadite iz rerne, ohladite ih, pa stavite u posudu sa čvrstim poklopcem.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*