Kako pripremiti korijen korijandera za kuhanje

Korijen korijandera najviše se koristi u Azijskoj kuhinji, daje poseban okus jelima od currya, supama i prženim krompirićima, a u nastavku saznajte kako ga pripremiti za kuhanje.

Odrežite nožem vrh korjena korijandera, pa stabljike i listove ostavite na stranu.

Pažljivo sastružite korijen vrhom noža, kako bi se odstranilo što više nečistoće.

Potopite korijen u hladnu vodu kako bi se odstranila i moguća preostala prljavština.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*