Kako pripremiti meso za zamrzavanje

Pravilnim zamrzavanjem mesa sprječavate kvarenje ove namirnice, veće gubljenje njenih korisnih nutrijenata, ali i njeno isušivanje, što nastaje usljed dotoka zraka. Iako isušivanje ne čini meso nezdravim, učinit će da ono bude manje ukusno, pa u nastavku saznajte kako da spriječite ovaj problem i pravilno pripremite meso za zamrzavanje

Nožem odsijecite višak masnoće s površine mesa kako bi se spriječila užeglost, što negativno mijenja okus.

Podijelite meso na više porcija, dovoljno velikih za jedan obrok.

Zamotajte svaki dio čvrsto u dva sloja aluminijske folije.

Svaki umotani dio stavite u vrećicu za zamrzivač, pa je čvrsto zavežite, potiskujući iz vrećice što je više moguće zraka.

Napišite na vrećicama datum kada ste zapakovali meso i stavite u zamrzivač.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*