Kako pripremiti patlidžan za kuhanje

Ukoliko se prije kuhanja patlidžan ne pripremi na pravi način, jela sa ovom vrstom povrća mogu biti gorka i neprijatna za nepce. Da bi se izbjegle ove neugodnosti, pratite savjete u nastavku i smanjite gorčinu velikih, zrelih patlidžana koje pripremate za jelo.

Izrežite patlidžan na kolutove ili druge oblike po želji, pa svaki kolut ujednačeno posolite.

Stavite ih u cjediljku postavljenu na tanjir i ostavite da odstoje 30-ak minuta kako bi izašla gorka tečnost iz ovog povrća.

Cjediljku sa patlidžanom stavite u sudoper ili veću posudu, pa svaki komad polahko isperite hladnom vodom, pazeći pri tom da u potpunosti isperete i sol koja se nalazi na njima.

Iscijedite oprane kolutove patlidžana, posušite kuhinjskim ubrusom i dalje pripremajte, odnosno kuhajte po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*