Kako pripremiti i poslužiti pržene jabuke

Pržene jabuke možete poslužiti sa sladoledom, jogurtom, pahuljicama ili umotane u palačinke.

Prije nego započnete proces prženja, izrežite jabuke na kriške, pa ih sa limunovim sokom stavite u tavu sa istopljenim maslacem.

Ovoj smjesi dodajte smeđi šećer, cimet, muškatni oraščić i sol, pa ostavite da krčka na umjerenoj temperaturi, uz povremeno miješanje, oko 15 minuta.

Nakon toga skinite s vatre i umiješajte vaniliju.

Za šest jabuka koristite 4 kašike maslaca, 2 kašike limunovog soka, 50 gr smeđeg šećera, 1 kašikicu cimeta, malo muškatnog oraščića, prstohvat soli i ½ kašikice vanilije.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*