Špinat je jelo na koje najčešće morate prisiliti djecu da jedu i izmišljati različite načine njegove pripreme i serviranja. Ipak, uz aromu bijelog luka i limuna, ovo zeljasto povrće može biti vrlo ukusno i privlačno, čak i djeci, pa zašto ne biste isprobali i ovaj način njegove pripreme?
Prije nego počnete sa kuhanjem špinata, najprije ga isperite, pa procijedite.
Jedan češnjić bijelog luka izrežite, pa stavite u tavu sa istopljenim maslacem.
Kuhajte dok luk ne omekša, pa dodajte špinat i vodu.
Poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
Smanjite temperaturu, iscijedite pola limuna u smjesu koja se kuha i ostavite još 5 minuta na vatri.
Pri posluživanju također iscijedite malo limuna na špinat.
Za 500 gr špinata koristite 1 limun, 1 češanj bijelog luka, 1 kašikicu margarina ili maslaca i 80 ml vode.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!