Špinat je jelo na koje najčešće morate prisiliti djecu da jedu i izmišljati različite načine njegove pripreme i serviranja. Ipak, uz aromu bijelog luka i limuna, ovo zeljasto povrće može biti vrlo ukusno i privlačno, čak i djeci, pa zašto ne biste isprobali i ovaj način njegove pripreme?

Prije nego počnete sa kuhanjem špinata, najprije ga isperite, pa procijedite.

Jedan češnjić bijelog luka izrežite, pa stavite u tavu sa istopljenim maslacem.

Kuhajte dok luk ne omekša, pa dodajte špinat i vodu.

Poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje.

Smanjite temperaturu, iscijedite pola limuna u smjesu koja se kuha i ostavite još 5 minuta na vatri.

Pri posluživanju također iscijedite malo limuna na špinat.

Za 500 gr špinata koristite 1 limun, 1 češanj bijelog luka, 1 kašikicu margarina ili maslaca i 80 ml vode.