Kako pripremiti zelenu salatu za jelo

Vjerujemo da skoro svako od vas voli da upotpuni svoj obrok finom zelenom salatom, a za one koji ne znaju na koji način očistiti, odnosno pripremiti zelenu salatu za jelo, nudimo savjete u nastavku.

Staviti salatu na čistu radnu površinu, odvojiti listove i odbaciti svaki koji je uvenuo ili na sebi ima neke mrlje koje ukazuju na oštećenost ovog povrća.

Preostale, zdrave listove salate oprati u hladnoj vodi, zatim ih staviti u cjediljku, protresti je i na taj način ukloniti suvišnu tekućinu sa listova salate.

Listove staviti na papirni ubrus, posušiti ih, staviti u zdjelu za salatu i poslužiti po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*