Kako skuhati brokulu

Kada kupujete brokulu, uvijek se odlučite za onu sa tamnijom zelenom bojom, bez žutih mrlji ili nekih drugih znakova oštećenja.

Da biste je pripremili za kuhanje, odsijecite cvjetove, a stabljike uzduž prepolovite i po želji ogulite.

Stabljike stavite u šerpu sa vodom i dodajte 1 kašikicu iscijeđenog limunovog soka.

Poklopite šerpu i kuhajte stabljike 2 minute, zatim dodajte cvjetove, ponovo poklopite šerpu i kuhajte dok ne omekšaju, dodatnih 5-6 minuta.

Ukoliko želite da ispržite brokulu, poredajte cvjetove u tepsiju, pospite ih jednom kašikom extra djevičanskog ulja i pržite 10-ak minuta uz jedno okretanje.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*