Kako skuhati krompir

Krompir je jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinji, koja je popularna zbog svog okusa, prilagodljivosti mnogim jelima, ali i jednostavnog načina pripreme.

Prije kuhanja, krompir dobro operite i odstranite sve nešistoće.

Stavite u šerpu koju je potrebno do pola napuniti vodom.

Dodajte sol, poklopite šerpu i kuhajte krompir na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.

Za mladi krompir je potrebno oko pola sata da bi se skuhao, dok stariji zahtjeva 15-ak minuta više za kuhanje.

Skuhani krompir izvadite iz tekućine i poslužite po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*