Kako skuhati kukuruz

Kukuruz je bogat prehrambenim vlaknima, vitaminom B1 koji održava normalnu funkciju mozga, te ugljikohidratima koji nam obezbjeđuju potrebnu energiju.

Osim što je bogat različitim nutrijentima, kukuruz je i veoma ukusan kada se skuha, što možete uraditi u samo nekoliko koraka.

Skinite zelenu ljusku kukuruza i tanke niti, a kukuruz stavite u veću šerpu.

Prelijte ga hladnom vodom i posolite.

Kukuruz kuhajte dok zrna ne omekšaju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*