Kako skuhati leću

Da biste skuhali leću, kao jednu od najzdravijih namirnica bogatu proteinima i vlaknima, prvo je dobro isperite i odstranite nečistoće.

Stavite leću u šerpu, prelijte je vodom, pa nakon što voda proključa, leću kuhajte u poklopljenoj šerpi dok ne omekša.

Za zelenu leću je potrebno oko 30 minuta da bi se skuhala, dok će smeđa leća biti gotova za 40-ak minuta.

Skuhanu leću procijedite i isperite hladnom vodom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*