Kako skuhati pileću jetricu

Pileću jetricu ne voli baš svako, ali kada se skuha na pravi način, sigurni smo da broj njenih ljubitelja postane znatno veći. Osim okusa, obogaćenost korisnim nutrijentima kao što su vitamini A, B i folna kiselina trebali bi vam biti dodatni podsticaj da uvrstite ovu vrstu mesa u vašu ishranu.

Odstranite sve zelene tačkice i suvišnu mast s jetrice, a zatim ju temeljni isperite.

Stavite jetricu i tri ili četiri kašike maslinovog ulja u tavu.

Kuhajte 5-10 minuta, uz povremeno miješanje, dok jetrica ne dobije smeđkastu boju.

Dodajte začine po želji, promiješajte i ostavite da krčka na umjerenoj temperaturi 3 minute, nakon čega ju možete poslužiti.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*