Uz savjete koje vam nudimo u nastavku skuhajte ribu u foliji, te na taj način zadržite sokove koje ona u sebi sadrži, ali i okus začina i drugih sastojaka koje koristite pri kuhanju.
Izrežite crveni luk na tanje kolutove i poredajte ih na ribu, zatim je premažite iscijeđenim sokom od jednog limuna, pa dodajte malo soli i bibera.
Zgnječite tri češnja bijelog luka i stavite na ribu, pa prelijte sa malo maslinovog ulja.
Umotajte ribu u foliju, stavite u pleh za pečenje i pecite 45 minuta na 250 °C.
Ne otvarajte rernu dok ne istekne vrijeme potrebno za kuhanje ribe.
Nakon 45 minuta, izvadite ribu iz rerne i ostavite 10-ak minuta da se malo ohladi, pa skinite foliju.
Budite oprezni pri skidanju folije zbog pare koja bi vas mogla opržiti.
Pripremljenu ribu možete poslužiti uz rižu ili omiljenu vrstu povrća.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!