Uz savjete koje vam nudimo u nastavku skuhajte ribu u foliji, te na taj način zadržite sokove koje ona u sebi sadrži, ali i okus začina i drugih sastojaka koje koristite pri kuhanju.

Izrežite crveni luk na tanje kolutove i poredajte ih na ribu, zatim je premažite iscijeđenim sokom od jednog limuna, pa dodajte malo soli i bibera.

Zgnječite tri češnja bijelog luka i stavite na ribu, pa prelijte sa malo maslinovog ulja.

Umotajte ribu u foliju, stavite u pleh za pečenje i pecite 45 minuta na 250 °C.

Ne otvarajte rernu dok ne istekne vrijeme potrebno za kuhanje ribe.

Nakon 45 minuta, izvadite ribu iz rerne i ostavite 10-ak minuta da se malo ohladi, pa skinite foliju.

Budite oprezni pri skidanju folije zbog pare koja bi vas mogla opržiti.

Pripremljenu ribu možete poslužiti uz rižu ili omiljenu vrstu povrća.