Kako skuhati smrznuti kukuruz

Kada kuhate smrznuti kukuruz u loncu najbolje je da ga pomiješate s drugim sastojcima. Krem sir će pomoći da dobijete kremasti kukuruz, a možete kombinovati grah i salsu ako želite bogatije jelo. Ostali sastojci sprječavaju kukuruz od isušivanja i potrebno je oko tri sata za kuhanje. Ako ćete kuhati smrznuti kukuruz sam, morat ćete to raditi postepeno.

Stavite kukuruz i jednu času vode u manju šerpu i kuhajte 5 minuta na umjerenoj temperaturi.

Prebacite kukuruz s vodom u lonac i promijeajte.

Dodajte 1/3 čaše vode koja će spriječiti isušivanje kukuruza.

Kuhajte oko 1.5 h na niskoj temperaturi.

Pri posluživanju možete dodati biber i sol.

Kategorije: Metode kuhanja

1 komentar

  1. Jovana rekao na Juni 24, 2015 Komentariši

    Koliko kukuruza je potrebno za jednu casu vode? Posto ja gledam ovo u odnosu na kupljen zamrznut kukuruz od kilogram,u kojem se ne gledaju klipovi(jer ne postoje) vec grami.

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*