Kako skuhati štapiće cimeta i klinčiće

Kombinacija cimeta i klinčića daje odličan okus i aromu pečenoj piti od jabuka, ali i različitim vrstama čajeva.

U čistu gazu stavite prepolovljene štapiće cimeta i cijeli klinčić.

Spojite krajeve gaze i svežite ih.

U šerpu stavite vodu da proključa.

Nakon što proključa, smanjite temperaturu, u vodu stavite gazu sa začinima i ostavite da krčka.

Ne stavljajte poklopac na šerpu.

Mješavinu ova dva začina možete staviti u kreme, čajeve, slatka, ali i slana jela.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*