Kako skuhati štapiće cimeta

Kuhani štapići cimeta mogu obezbijediti ugodan miris vašem domu i neodoljiv okus čaju ili nekim vrstama jela koja pravite. Stručnjaci su utvrdili da cimet reguliše šećer u krvi stimulišući receptore inzulina. Bez obzira da li ih koristite za recepte, u medicinske svrhe ili kao mirisno sredstvo za vaš dom, štapiće cimeta možete vrlo lahko skuhati i upotrijebiti po želji.

U manju šerpu stavite štapiće cimeta i vodu. Za svaki štapić koristite po jednu šolju vode.

Kuhajte na visokoj temperaturi dok voda ne postane smeđa.

Smanjite temperaturu i ostavite da smjesa krčka 5 minuta.

Dalje štapiće iskoristite po vašoj želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*