Kako skuhati svježe mahune

Svježe mahune iz vrta veoma su ukusne, ali i zdrave, jer sadrže folnu kiselinu, vlakna, te vitamine A, C i K. Vrlo su prilagodljive, pa se mogu iskoristiti u različitim receptima.

Najprije ih isperite pod hladnom, tekućom vodom, kako biste odstranili svu nečistoću.

Nožem odsijecite krajeve mahuna i bacite.

Cjediljku otpornu na toplotu stavite na šerpu, a zatim naspite vodu, pazeći da dodiruje donji dio dna cjediljke.

Stavite mahune u cjediljku, pa poklopite.

Kuhajte mahune na visokoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekšaju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*