Špagete ili lingvini duže zadržavaju pažnju djece, jer dok ih jedu, ona se istovremeno i igraju ovim namirnicama. Da biste napravili tjesteninu za vašu bebu, morate ju kuhati dok ne postane potpuno mekana i izlomite ju na dovoljno male komade za normalno i nesmetano žvakanje. Ipak, nemojte eksperimentisati prije napunjenog 9. mjeseca starosti vašeg djeteta.
Stavite u manju posudu vodu da proključa.
Ne stavljajte više od 120 gr tjestenine na ¼ vode u šerpi.
Ako stavite previše tjestenine, slijepit će se i neće biti potpuno skuhana.
Kuhajte tjesteninu onoliko koliko je navedeno na ambalaži, a zatim izvadite jedan komad kako biste provjerili da li je skuhana.
Ako možete lahko zgnječiti jezikom i nepcem, dovoljno je mehka da ju beba sažvače.
Ako ne, nastavite kuhati, provjeravajući svakih par minuta njenu teksturu.
Nakon što se skuha, procijedite i ohladite tjesteninu.
Prije nego ju poslužite vašem djetetu, isjecite tjesteninu na manje komade.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!