Kako skuhati tjesteninu za bebu

Špagete ili lingvini duže zadržavaju pažnju djece, jer dok ih jedu, ona se istovremeno i igraju ovim namirnicama. Da biste napravili tjesteninu za vašu bebu, morate ju kuhati dok ne postane potpuno mekana i izlomite ju na dovoljno male komade za normalno i nesmetano žvakanje. Ipak, nemojte eksperimentisati prije napunjenog 9. mjeseca starosti vašeg djeteta.

Stavite u manju posudu vodu da proključa.

Ne stavljajte više od 120 gr tjestenine na ¼ vode u šerpi.

Ako stavite previše tjestenine, slijepit će se i neće biti potpuno skuhana.

Kuhajte tjesteninu onoliko koliko je navedeno na ambalaži, a zatim izvadite jedan komad kako biste provjerili da li je skuhana.

Ako možete lahko zgnječiti jezikom i nepcem, dovoljno je mehka da ju beba sažvače.

Ako ne, nastavite kuhati, provjeravajući svakih par minuta njenu teksturu.

Nakon što se skuha, procijedite i ohladite tjesteninu.

Prije nego ju poslužite vašem djetetu, isjecite tjesteninu na manje komade.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*