Kako spriječiti razlijevanje fila ili kreme

Razlijevanje fila ili kreme jedna je od najiritantnijih situacija koja se može desiti u kuhinji pri pripremi kolača, a problem može biti veći kada uvjeti u kuhinji, kao što je prevelika toplota, ometaju održivost emulzije kreme.

Možete dodati jedan od dva sastojaka za sprječavanje odvajanja kreme: sojin lecitin u granulama koji drži kremu zajedno pod ekstremnim temperaturnim kolebanijima i kukuruzni škrob, koji se veže za proteine i daje im stabilnost.

Stavite 1 kašikicu lecitina u granulama u bilo koju kremu čije razlijevanje želite spriječiti ili dodajte 1 kašiku kukuruznog škroba za svaku čašu kreme, kako biste poboljšali njenu stabilnost.

Lecitin je efikasniji od kukuruznog škroba, jer je potrebna manja količina tog sastojka i ne mijenja teksturu i okus kreme.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*