Kako staviti fondan na tortu

Fondan omogućava kuharima kreativnije ukrašavanje torti i kolača. Stavljanje fondana na kolač daje mu sjajnu i glatku površinu, a dekorisanje ovom masom omogućava vam da napravite deliciju veselih i zabavanih boja i oblika. U nastavku saznajte kako da stavite fonfan na kolač.

Prije dekorisanja potpuno ohladite kolače.

Razvaljajte fondan na debljinu od 0.30 do 0.65 cm.

Nanesite na kolač tanki sloj kukuruznog sirupa ili maslaca izmiksanog sa šećerom.

Položite pažljivo fondan na tortu.

Prstima poravnajte fondan kako ne bi bilo izbočina.

Ako želite možete napraviti različite oblike od fondan mase.

Fondan oblike možete nanijeti na tortu pomoću miksa od maslaca i šećera ili kukuruznog sirupa.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*