Kako ublažiti gorčinu kelja

Kelj pupčar je hranjivo povrće koje, osim vitamina C i A, obezbjeđuje i vlakna. Problem sa kojim se možete suočiti kada je u pitanju ovo povrće je njegov okus koji nekada može biti gorak. Iako se taj okus ne može u potpunosti ukloniti, postoje metode kojima možete ublažiti gorčinu kelja.

Najprije odsijecite stabljike kelja i prepolovite svaku glavicu na pola.

Kuhajte ih 10-ak minuta dok ne omekšaju.

Istopite u tavi jednu kašiku maslaca, pa dodajte malo isjeckanog bijelog luka i kelj.

Dinstajte dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Dodajte malo soli, kašikicu octa ili prstohvat šećera.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*